Copiii din Balc, în excursii cu Ţiriac

6Comentarii
Primarul de Balc nu are mari aşteptări din partea magnaţilor care îi vizitează comuna.

O dată pe an, comuna Balc e pe buzele tuturor. Televiziunile transmit ştiri de aici din oră în oră, iar ziarele îi consacră spaţii generoase. Se întâmplă cu prilejul vânătorii de pe domeniul lui Ion Ţiriac de la Balc. Cu toată reclama de care beneficiază comuna cu această ocazie, Balcul nu profită din punct de vedere financiar de pe urma acesteia. Ion Ţiriac trece o dată, de două ori pe an pe la Primărie.

Domnul Ţiriac vine când doreşte pe domeniul lui. Vine cu elicopetrul, are un loc în pădure unde aterizează. Dar pe la Primărie vine de două ori pe an. Atunci discutăm problemele comunei. Ne mai ajută. M-a ajutat să obţin fonduri pentru comună atunci când eram în opoziţie. Apoi, i-a dus pe toţi copiii din Almaşu Mare în excursie la mare. Anul trecut a dat, din banii dânsului, 130 de milioane pentru şcoli. Înainte cu un an a dat 100 de milioane. Din aceşti bani copiii merg în excursii. Tot cu sprijinul dânsului s-a făcut mobilier la o grădiniţă”, spune primarul Arsenie Moroşan.

Cu pălincă fiartă

Primarul de Balc s-a aflat de fiecare dată pe lista invitaţilor la petrecerea organizată după vânătoarea de la Balc şi a stat la masă cu milionarii Europei. „Am fost şi la petrecerea de sâmbătă seara, la castel. Domnul Ţiriac mi-a făcut cunoştinţă cu Wolfgang Porsche, cu Alfred Baumhauer, mi-a prezentat toţi oaspeţii. Acestor oameni nu poţi să le prezinţi problemele primăriei. Ce să le spun, că nu avem bani? Desigur, dacă ne-ar da un jeep pentru primărie, nu am zice nu. Ion Ţiriac contribuie la bugetul primăriei prin taxele şi impozitele care le plăteşte”, a mărturisit primarul. Arsenie Morosan spune că influenţii oamenii de afaceri cu care a stat la masă au apreciat atât bucatele tradiţionale, cât şi vinul şi pălinca fiartă cu care au fost ademeniţi. „Sunt nişte oameni foarte modeşti”, aşa îi caracterizează primarul de Balc pe fabricantul Cartie, regele sucurilor Rauch, ori moştenitorul Porsche.

Poveste vânătorească

Carnea vânată pe domeniul de la Balc în aceste zile, va fi dusă în căminul pentru orfani aflaţi în grija lui Ion Ţiriac la Braşov. Ceea ce se ştie mai puţin, şi nu e poveste vânătorească, este faptul că ex-premierul comunist Gheorghe Maurer l-a învăţat pe Ion Ţiriac să tragă cu puşca. Ion Ţiriac era partenerul de tenis al liderilor comunişti şi aşa a ajuns şi participant la vânători. Se spune că atunci când sub supravegherea lui Maurer a doborât prima sălbăticiune, atât prada cât şi vânătorul au fost loviţi cu o nuieluşă, într-un anumit ritual.

Şi la vanatoarea de la finele săptămânii trecute a avut loc un alt …ritual. Participanţii la vânătoare au pariat pe numărul de mistreţi pe care aveau să-l doboare fiecare. Fiindcă nimeni nu a nimerit exact numărul de animale pe care a pariat, suma de 20.000 de euro, miza pariului va fi donată unor centre de stabiliment.

Veronica Bursaşiu

Vanatorii de la Balc au sosit cu noaptea in cap

La vânătoare de vânători

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor