Copiii din Bihor vor veni la grădiniţă cu pătuţurile de acasă

Copiii din Bihor vor veni la grădiniţă cu pătuţurile de acasă
În judeţul Bihor, mai mulţi părinţi au fost de acord să cumpere pătuţuri pentru copiii lor care vor merge la grdiniţă. Disperarea lor este cauzată de deficitul de locuri în grădiniţă şi de lipsa dotărilor.

În Tulcea, elevii de la Liceul „Grigore Moisil” au fost anunţaţi să-şi caute gazde pentru că internatul liceului este în reparaţii. Situaţia a fost adusă la cunoştinţa elevilor şi a părinţilor prin afişele lipite la avizierul liceului. Deşi învăţământul obligatoriu este gratuit, iar statul trebuie să le asigure condiţiile necesare de studiu elevilor, părinţii lor vor trebui să plătească chirie până în 2009, când, probabil, vor fi finalizate lucrările. Elevii norocoşi ar putea prinde un loc la internatele altor licee, dar asta doar dacă se grăbesc.

 

O situaţie la fel de stupefiantă şi în Arad, la şcoala din localitatea Bocsig. Ca să nu le cadă clădirea în cap, în timpul orelor, elevii au fost mutaţi la şcoala gimnazială din localitate. Totul pentru că nu s-au găsit bani pentru reabilitarea clădirii veche de 188 de ani. Soluţia ideală a autorităţilor a fost să pună lacătul pe şcoală. Milioanele de euro date Educaţiei anul acesta nu au schimbat cu nimic situaţia acestor trei cazuri speciale. Problema este că nu sunt doar trei cazuri, sunt mii de cazuri şi milioane de elevi, profesori şi părinţi nevoiţi să îndure condiţiile mizere din şcolile româneşti, şcoli neintegrate încă în UE.

 

Gandul.info0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase