Copiii din județ, cei mai buni prieteni ai pompierilor

De Otilia Șandor
Cei mai buni prieteni ai copiilor
Cei mai buni prieteni ai copiilor - © FOTO: ISU Bihor
Elevii din zona Binșului știu cel mai bine să fie prieteni ai pompierilor.

În data de 12 aprilie, pe baza sportivă a Liceului cu Program Sportiv Oradea s-a desfăşurat faza judeţeană a competiţiei şcolare „Prietenii pompierilor”, organizată de pompierii de la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” Bihor, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Știu să intervină

Concursul are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi se organizează anual cu elevii, pentru dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi apreciere a factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă la care este expusă comunitatea din care fac parte, dar și pentru promovarea atitudinilor şi comportamentelor adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă și al stimulării spiritului civic în rândul elevilor.

La această etapă a competiției, desfăşurată pe parcursul a patru ore, s-au înfruntat opt echipe calificate în urma competiţiilor desfăşurate la nivel zonal, din cadrul Colegiului Naţional „Samuil Vulcan” Beiuş, Şcolii Gimnaziale nr. 1 Căbești, Şcolii Gimnaziale nr. 1 Derna, Şcolii Gimnaziale nr. 1 Remetea și Şcolii Gimnaziale nr. 1 Curățele.

După parcurgerea probei teoretice și a celor două probe practice („Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 metri cu obstacole”), rezultatele concursului „Prietenii pompierilor”, la categoria fete, s-a clasat pe primul loc echipa de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Remetea, pe locul doi Colegiul Naţional „Samuil Vulcan” Beiuş, iar pe locul trei Şcoala Gimnazială nr. 1 Căbești.

La categoria băieţi/mixt, locul I a fost ocupat de echipajul elevilor de la Colegiul Naţional „Samuil Vulcan” Beiuş, secondați de elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Curățele, pe locul trei urcând echipajul copiilor de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Căbești.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !