Copiii din trei şcoli merg pe teren cu poliţiştii

De Otilia Șandor
1Comentariu
Copiii din trei şcoli merg pe teren cu poliţiştii
Elevii de la Tinca au învăţat să protejeze valorile patrimoniului cultural.


Elevii de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor și reprezentanți ai Fundaţiei „Collegium XXI” s-au întâlnit luni pentru un proiect educaţional naţional special: „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”.

Proiectul, implementat de către Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale în parteneriat cu Fundaţia „Collegium XXI”, este organizat în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” şi se adresează elevilor din clasele V – XII, cu scopul de a inocula în rândul copiilor spiritul cunoaşterii şi protejării valorilor ce fac parte din patrimoniul cultural naţional şi universal.

Merg pe teren

Copiii de la Tinca au fost bucuroşi să afle luni de la poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi de la poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor despre tezaurul cultural naţional, drepturile şi obligaţiile care le revin vizavi de protejarea acestuia şi importanţa cooperării dintre membrii societăţii civile şi autorităţile statului competente, pentru diminuarea fenomenului infracţional în acest domeniu.

Poliţiştii le-au spus copiilor şi unele noţiuni generale despre patrimoniul cultural naţional, despre monumentele istorice din România care sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO şi despre monumentele care fac parte din Patrimoniul European.

Elevii au fost familiarizaţi cu bunurile care fac parte din tezaurul cultural naţional, care au valoare artistică, arheologică, documentară, bunurile cu semnificaţie etnografică şi cele cu valoare ştiinţifică.

Interesul poliţiştilor pentru educarea copiilor în acest sens vine şi din sarcinile şi atribuţiile acelor poliţişti care răspund de protejarea patrimoniului cultural naţional, bunurile naţionale recuperate de poliţiştii românii de-a lungul timpului şi rolul fiecărui membru al societăţii în protejarea bunurilor de patrimoniu cultural au costituit teme dezbătute interactiv cu elevii de gimnaziu. Elevii participanţi au fost răsplătiţi de organizatori cu diplome de participare şi premii.

Proiectul poliţiştilor se va derula marți 19 aprilie și miercuri, 20 aprilie a.c. şi la Liceul Teologic Baptist Emanuel și la Colegiul Național Mihai Eminescu din Oradea.

Joi, elevii de la Tinca, Emanuel şi Eminescu vor merge „pe teren” cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cu poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Bihor la Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” din Oradea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor