Copil adoptat, copil adorat!

1Comentariu
Organizatorii anunţă programul
Organizatorii anunţă programul
Acesta este sloganul premierei de duminică: Ziua Copilului Adoptat.

Reprezentanții Asociației Copilului Adoptat au anunțat, joi, programul, manifestările și obiectivele primei ediții a Zilei Copilului Adoptat, eveniment care se va desfășura duminică, 2 iunie, la Oraselul Copiilor. Organizaţia derulează evenimentele în parteneriat cu Primăria Oradea, Orășelul Copiilor și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului.

„Acest eveniment inedit, care va avea loc pentru prima dată la Oradea duminică, 2 iunie, își propune să dea prilejul familiilor care au adoptat un copil să interacționeze, să lege prietenii, să se sprijine reciproc. Îi așteptăm nu doar pe părinții cu copii adoptați, ci și pe cei care își doresc să adopte în viitor un copil sau pe cei care pur și simplu sprijină adopția. Copiii adoptați au de multe ori nevoie de o atenție specială și am convingerea că reuniți sub cupola unei organizații cum este Asociația Copilului Adoptat vom putea face pentru ei mult mai mult și mult mai bine. Cunoaștem cu toții hățișul birocratic prin care trece o familie, care își dorește să adopte un copil. Noi, ca asociație ne propunem să venim cu propuneri legislative și cu amendamente la legea adopției, care să ușureze acest proces”, a spus Ioan Popa Baciu, membru al Asociației Copilului Adoptat.

Din datele oferite de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului în anul 2012 rezultă că 26 de familii au adoptat un copil, iar în acest an, până în prezent au fost încuviințate 13 adopții. Premiera va fi punctată prin prezenţa, la Oradea, a unor parlamentari dar şi a reprezentanţilor instituţiilor locale.

Fact box

Programul

Ziua Copilului Adoptat – 2 Iunie, Orășelul Copiilor

Orele 16:00 – 19:00 – activităţi de creaţie cu participare liberă, pictură pe figurine de ipsos (sala de conferinţe)

Orele 16:00 – 18:00 – spectacol de muzică, dansuri, jocuri şi concursuri distractive, organizate de Asociaţia Părinţilor Adoptivi (pe scena mare)

Ora 18:00 – conferinţă cu tema „Paşi în adopţie” (în sala de conferinţe)

Orele 18:00 – 20:00 – spectacol de muzică populară susţinut de Palatul Copiilor şi Elevilor (pe scena mare)

Șirul activităților din Orășelul Copiilor se va încheia duminică, la ora 20:00, cu un concert rock clasic Blue Strings.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor