Copil jefuit în Parcul Bălcescu

Tâlhariile comise în parcurile din Oradea se înmultesc. Cinci tineri oradeni cu vârste cuprinse între 13 si 19 ani au fost arestati preventiv vinerea trecuta pentru tâlharirea unui copil în vârsta de 15 ani în Parcul Balcescu, iar jandarmii au prins joi seara un alt tânar care actiona în Parcul 1 Decembrie.

Tâlharia a fost comisa în urma cu doua saptamâni, tinerii actionând ca o banda profesionista. În jurul orei 20:30, B.J.M. (15 ani) a fost acostat pe raza Parcului Balcescu de C.I. (16 ani) din Husasau, T.R. (13 ani), L.P. (19 ani), B.I.N. (19 ani), M.A.R. (17 ani), ultimii patru din Oradea. Baiatul a fost înconjurat de cei cinci si în timp ce T.R. (13 ani) i-a imobilizat mâinile la spate, tânarul din Husasau i-a furat telefonul mobil Sagem.


Dupa ce au fost prezentati Tribunalului din Oradea, C.I. (16 ani) a primit 19 zile de arest preventiv, iar L.P. (19 ani) si B.I.N. (19 ani) au primit câte 29 de zile de carcera. Cel de-al patrulea suspect urmeaza a fi propus si el pentru arestare preventiva.

Patrule suplimentate


„Am primit dese reclamatii în ultima vreme în legatura cu tâlharii si furturi comise asupra elevilor în zona Parcului 1 Decembrie. Au fost suplimentate patrulele în aceasta zona”, a declarat Ioan Bogdan, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) din Oradea.
Ca urmare a acestei masuri, N.C. (19 ani) din Abramut a fost prins joi seara dupa ce a furat bunurile unei femei în incinta Casei de Cultura. În urma perchezitiei, bunurile au fost gasite asupra tânarului. Cazul a fost preluat de Politie, care continua cercetarile.

Sebastian Kovacs