Copilărie furată

De Dan Birta
Reactualizat la:
8Comentarii
Dan Birta
Dan Birta
Toţi am fost copii şi de acele clipe ne aducem aminte cu plăcere, dar ceea ce se întâmplă în prezent cu copiii ne lasă un gust amar.

Copiii de azi au uitat să mai fie copii. Copiii de azi nu mai au timp să fie copii. Sunt mai ocupaţi ca adulţii. Şi asta, în principal, din cauza sistemului de învăţământ. Școală românescă de azi ucide copilăria. După 5-6 ore petrecute la școală, un elev mai petrece 4-5 ore cu temele. Dacă vrea să țină ritmul. Poate mai face şi nişte ore în privat. Când mai are timp sa fie și copil? Profesorii se întrec, care mai de care, să le dea cât mai multe teme. Uită că un elev nu are teme doar la o singură materie. Uită că timpul acestuia este limitat. Înainte de a le da teme, profesorii ar trebui să se pună în locul elevilor, să vadă cât rezistă în acest ritm.

Ne mai întrebăm de ce abandonul şcolar este în creştere, tot mai mulţi copii renunţând la şcoală. Ne mai întrebăm de ce promovabilitatea la BAC este tot mai scăzută. Ne mai întrebăm de ce tot mai mulţi elevi renunţă să mai dea BAC-ul, chiar dacă au ajuns în clasa a XII-a.

Parcă şcoala de azi este făcută să-i umilească pe elevi. Să le arate cât sunt de proşti sau de incapabili. Dar nu acesta este adevărul. Proşti şi incapabili sunt cei care nu sunt în stare să implementeze un sistem de învăţământ performant. Un sistem de învăţământ care să le dea voie elevilor să fie şi copii. Un sistem care să-i facă să meargă cu drag la şcoală.

Fiecare schimbare de ministru aduce experimente noi în ceea ce-i priveşte pe elevi, dar nimic bun. Fiecare ministru vrea să demonstreze că este mai bun ca şi precedentul. Parcă elevii sunt cobaii sistemului de învăţământ.

Dragi părinți, trebuie să facem ceva pentru a reda copiilor noștri copilăria. Până nu se vor maturiza prea devreme.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor