„Copilul acesta” urcă pe scena Teatrului Oradea

3Comentarii
„Copilul acesta” urcă pe scena Teatrului Oradea
Actorii orădeni vor prezenta un spectacol complex cu o problematică în care fiecare ar putea să se regăsească.

Orădenii sunt invitaţi sâmbătă la teatru. Piesa care va fi pusă în scenă sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, este „Copilul acesta”, de Joel Pommerat, în regia artistică a lui Vlad Massaci. Scenografia poartă semnătura Vioarei Bara şi a Ancăi Raţiu Popescu.

Din distribuţie fac parte cunoscuţii actori orădeni: Ioana Dragoş Gajdo, Anca Sigmirean, Mihaela Gherdan, Suzana Macovei, Corina Cernea, Petre Ghimbăşan, Daniel Vulcu, Sorin Ionescu. „Alături de aceştia, prezenţa copiilor Daniela Rita Vulcu şi Tihamer Macovei va conferi o notă de inedit spectacolului, accentuând totodată veridicitatea reprezentării şi profunzimea conflictului”, a anunţat secretariatul literar al Teatrului de Stat din Oradea.

„Inspirată din interviuri reale, piesa «Copilul acesta» înfăţişează, în zece scenete de sine stătătoare, profunzimea şi complexitatea relaţiilor dintre părinţi şi copii, dificultatea nebănuită pe care aceştia o au în a-şi vorbi şi a se înţelege unii pe alţii. O suită de discuţii chinuite, sincopate sau violente alternează cu monologuri care nu reuşesc să devină dialog. Pentru toate personajele, fie ele dure sau fragile, copii sau adulţi, idealul de fericire pare imposibil de atins”, a relatat Lucian Silaghi, directorul Teatrului de Stat din Oradea.

Piesa a câştigat în anul 2006 premiul pentru cea mai bună creaţie în limba franceză a Sindicatului criticilor din Franţa.
„Spectacolul pus în scenă de Compania Louis Brouillard în regia lui Joël Pommerat a fost revelaţia Festivalului de Teatru de la Avignon, în 2007. De asemenea, în 2008, a fost invitat la Bucureşti, la Festivalul Naţional de Teatru”, a mai amintit Lucian Silaghi.

Palmares

Regizorul piesei, Vlad Massaci, a montat spectacole atât independent, cât şi ca regizor permanent la teatrele din Piatra-Neamţ, Leipzig (Germania) şi la Teatrul de Comedie din Bucureşti. A realizat, timp de doi ani, spectacole de teatru-sport la Centrul Cultural European Bucureşti. Piesele sale au fost prezentate la festivaluri de înaltă ţinută, atât în ţară (Festivalul de la Piatra Neamţ, Festivalul Naţional „I.L. Caragiale”), cât şi peste hotare (Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru – Caracas, Venezuela).

Biletele au fost puse în vânzare la Casa de Bilete a Teatrului din Oradea. Preţul unui bilet de premieră este de 20 de lei. Spectacolul va fi jucat cu publicul pe scenă. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0259.436.592.

C.D.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor