Cornel Popa: Concurs degeaba

20Comentarii
Cornel Popa: Concurs degeaba
Oradea – Pare-se că Prefectura va rămâne în continuare pe mâna subprefectului Traian Abrudan pentru încă o bucată bună de vreme.

Semnalele trimise de către mai-marele liberalilor bihoreni, Cornel Popa, ne îndreptăţesc să credem acest lucru. Contactat de Jurnal bihorean pentru a-l întreba dacă ştie că în cursa pentru câştigarea fotoliului de prefect s-a înscris şi un vameş fără referinţe prea bune din lumea celor ce lucrează în Vama Oradea, parlamentarul liberal a răspuns afirmativ.

Mai mult decât atât, Popa a pretins că ştie din ce aluat e făcut Nicuşor Furdui, cel la care facem referire. Cel care, în acte, ocupă funcţia de inspector la Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale, fiind în acelaşi timp ticsit cu diplome şi studii universitare sau postuniversitare. În plus, Furdui e şi absolvent al cursurilor pentru înalţi funcţionari publici, organizate de către Institutul Naţional de Administraţie.

Să-şi pună pofta-n cui!

Cornel Popa a exclus însă posibilitatea ca Prefectura să încapă pe mâinile ambiţiosului vameş. Ar fi fost o crudă ironie a sorţii ca Instituţia Prefectului să treacă de la unul care a luptat împotriva lăcomiei vameşilor, l-am numit pe Ilie Bolojan, la unul care s-a simţit foarte bine ca vameş, şi acum îşi doreşte mai mult. Mult mai mult… „S-a considerat că Furdui nu are destulă vechime ca înalt funcţionar public şi nu va participa la examen”, ne-a declarat Popa.

Dosarul lui Chiş Janos, avocatul din Beiuş, a fost respins pentru simplul fapt că tânărul avocat cu simpatii liberale nu avea absolvite cursurile INA. Cu toate acestea, Chiş se dorea prefect… Un oarecare Traian Micle a vrut să se înscrie şi el în cursă, dar prea târziu, termenul (15 iulie – n.r.) expirase.

Aşadar, la concursul din 25 şi 26 iulie va participa doar Nicu Orăviceanu, cel care fusese numit primar de Sânmartin imediat după Revoluţie şi care a pierdut apoi Primăria printr-un balotaj cu cântec… Dar Cornel Popa, cel ce este şi vicepreşedinte PNL la nivel naţional şi cu intrare la premierul Tăriceanu, nu pare prea entuziasmat. „Mă îndoiesc că va trece la examen (Orăviceanu – n.r.). Şi despre el am auzit lucruri la fel de «frumoase» (ca şi despre Furdui – n.r.). Deci nu am auzit lucruri prea bune… E şi un reclamagiu, am înţeles că cei de la locul său de muncă de acum nu sunt foarte încântaţi de el (de la Ministerul Dezvoltării Regionale – n.r.)”, a spus Popa.

Nu-i convine situaţia

Funcţia de prefect de Bihor a fost atribuită, prin algoritm politic, Partidului Naţional Liberal. În condiţiile în care Ilie Bolojan a părăsit în primăvară biroul din Parcul Traian pentru a prelua Secretariatul General al Guvernului, pare în sarcina liberalilor să găsească un prefect care să se plieze pe politica Guvernului Tăriceanu. Cu atât mai mult cu cât prefectul a rămas şi acum reprezentantul Guvernului în plan local. Aceasta în ciuda faptului că acum e înalt funcţionar public, iar funcţia a fost depolitizată. În teorie…

Cornel Popa recunoaşte că situaţia actuală de la Prefectură nu-i convine. Doi subprefecţi, unul propulsat de PD, altul de UDMR… Adică de partide adversare ale PNL în Bihor. „Sigur că mă deranjează că Prefectura funcţionează în doi subprefecţi. Vreau şi eu să ajungem într-o zonă de normalitate. Vă garantez că viitorul prefect va fi un om doxat şi de caracter”, a dat asigurări Popa. Să vedem ce «va zice» şi concursul din 25 şi 26 iulie.

Călin Corpaş
20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor