Cornel Popa, pentru „luptătorii anticomunişti”

ORADEA – Deputatul PNL Cornel Popa a depus recent un proiect de lege pentru desfiinţarea termenelor de depunere a dosarelor pentru obţinerea dreptului de luptători anticomunişti. Persoanele care intră în această categorie sunt cele care au participat la răsturnarea regimului comunist, cu arme sau cu forţa, precum şi persoanelor condamnate din motive politice în acea perioadă.

Termenul de depunere a acestor dosare a expirat de aproape trei ani, la data de 31 decembrie 2003. Prin eliminarea acestor termene se speră ca aceşti oameni să beneficieze de reparaţiile morale şi financiare meritate.

Ordonanţa de Urgenţă nr. 214/1999, care instituie dreptul persoanelor respective la restituirea bunurilor confiscate, în natură sau prin echivalent, în condiţiile legii, precum şi dreptul la acordarea cu prioritate de ordine şi medalii şi la atribuirea cu prioritate a numelor lor unor străzi, pieţe, parcuri sau alte locuri publice. „Consider inoportună şi imorală această limitare temporară, care restrânge accesul cetăţenilor la drepturile stipulate în lege”, a afirmat Popa.

După ce a fost înregistrată şi prezentată în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, iniţiativa a fost înaintată pentru aprobare către Senat, urmând să se întoarcă pentru votul decisiv la Camera Deputaţilor, cameră decizională în acest caz.

Sergiu Briceag0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase