Corso-ul, sub noroaie

Corso-ul, sub noroaie
Centrul istoric al Oradiei devine poligon de încercare pentru cizmele de cauciuc. Vremea umeda de toamna, dublata de modul în care îsi gestioneaza santierele diversele firme care au de spart santuri de-a lungul Corso-ului, sunt decisive în circulatia oradenilor care se nimeresc de-a lungul pietonalului.

Daca pietonii dezgustati de noroaiele din buricul târgului evita zona pe cât le este posibil, agentii comerciali care îsi au aici magazinele sunt nevoiti sa suporte conditiile date. „Era de preferat sa ne anunte din timp ca au nevoie de o saptamâna pentru santier. Închideam magazinul si asteptam sa termine. Dar asa, cei de la Primarie anunta termene peste termene, pe care nimeni nu le respecta. Dupa ei, azi, spre exemplu, trebuiau sa termine cei de la Keviep, dar nici vorba!

Cei de la Electrica au sapat marti si miercuri, iar bolovanii pe care i-au scos ni i-au rezemat de intrarea în magazin. Au tot promis ca o sa-i care de aici, dar cu vorba am ramas. Nu e imposibil sa-si ia molozul de aici. Cei de la TVS, spre exemplu, au lucrat foarte bine, dar din pacate numai ei”, spune Aurel Jurjiu, patronul unui magazin de produse optice de pe Corso.

Acesta spune ca pentru chiriile foarte mari pe care le au de platit Primariei, magazinele de pe Corso ar merita o atentie mai mare din partea celor care organizeaza santierele. „Toata strada e asa. Clientela a scazut cu mai bine de 75% si nu sunt semnale ca situatia se va schimba în curând”, spune proprietarul magazinului de pe strada Republicii nr. 4.

Cristina Ghilea

Taguri: