Corul Bisericii, tradiţie

2Comentarii
Corul Bisericii, tradiţie
DOGNECEA – Una dintre mândriile comunei este, fără îndoială, corul bisericii. Corul însă este format din cei mai vârstnici care nu vor putea, din păcate, să existe la nesfârşit.

S-a închegat o strâsă relaţie de prietenie între aceştia pentru că au copilărit împreună, au muncit cu toţi la mina din zonă şi mai ales îşi petrec bătrâneţile pe banca din faţa casei depănând amintiri. Îi leagă mai mult decât atât, îi leagă dragostea pentru cântec şi biserică.

O mare parte dintre fii satului au plecat să-şi croiască un drum la oraş şi chiar prin tentanta Europă. Din fericire abia aşteaptă să vină sărbătorile pentru ca vârstnicii satului să plece cu corul la colindat şi să aducă pace şi bucurie în case.

Cum toată lumea ştie, în Dognecea şi-au cupărat case cei pe care localnicii îi numesc „timişorenii“, iar pentru a se simţii cât mai bine acolo se adapteză locului. Timişorenii au fost cei mai încântaţi când corul bisericii le-a trecut pragul.

Nu există sărbătoare, sfinţirea vre-unui loc sau chiar înmormântării la care corul să nu participe. Duminica la Sf. slujbă, din podul bisericii nu se aud doar colopotele, ci şi glasurile coriştilor.

Tanti Leni sau tanti Luci, aşa sunt alintate domnele din cor, iar dirijorul, nea Ilie, este un om, aparent, aspru care a reuşeşte să dea o notă de profesionalism cântecelor bisericeşti, sunt cei mai bucuroşi când lumea se opreşe în loc pentru ai auzii.

Anca Preda2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor