Corul ,,Giocoso” pe scenă cu ,,Madrigalul”

De Alexandru Guiaș
Ei au cântat cu „Madrigalul”
Ei au cântat cu „Madrigalul”
Elevii de la Liceul de Arte din Oradea au cântat împreună cu Corul Madrigal.

Opera Comică pentru Copii din București a găzduit un eveniment deosebit, la care a participat și Corul ,,Giocoso” al claselor gimnaziale de la Liceul de Arte din Oradea, dirijat de profesoara Nicoleta Țâmpu.

Este vorba despre Gala ,,Nicio școală fără cor”, din cadrul Festivalului Corurilor Școlare, desfășurat la mijlocul acestei luni. Evenimentul, aflat sub înaltul patronaj al Președintelui României, a fost organizat de echipa programului național „Cantus Mundi” și de membrii corului național de cameră „Madrigal-Marin Constantin”, în parteneriat cu Teatrul Excelsior și Primăria București.

Timp de 90 de minute, copiii din peste 15 coruri din Capitală, Brăila, Buzău, Focșani, Galați și Oradea au încântat audiența cu unele dintre cele mai frumoase colinde românești și cântece tradiționale de iarnă. Cu multă emoție și bucurie, copiii și tinerii și-au așteptat rândul pentru a intra pe scenă.

4coruri-de-copii

Odată ajunși în fața celor peste 400 de spectatori, sub îndrumarea profesorilor lor, ei au interpretat melodii din programele proprii, dar și cântece din repertoriul comun Cantus Mundi, precum celebrele colinde „Moș Crăciun”, „Bună dimineața la Moș Ajun” sau „O, ce veste minunată!”. La final, unite sub îndrumarea Annei Ungureanu, dirijorul corului național de cameră „Madrigal – Marin Constantin”, glasurile celor peste 450 de copii participanți s-au împletit armonios cu vocile membrilor Corului Madrigal, într-un moment cu totul special.

Pentru copiii din Corul „Giocoso” al Liceului de Arte a fost o experiență deosebită atât prin întâlnirea cu copiii din alte coruri, din alte județe, cât și datorită faptului că s-au aflat pe aceeași scenă cu Corul Madrigal și chiar de a cânta împreună. Atmosfera de sărbătoare, grija față de copii, de tradiție, de cântec, au făcut din acest eveniment unul care, cu siguranță, va rămâne pentru mult timp în memoria și sufletul copiilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !