Corul Madrigal, la Filarmonică

Corul Madrigal, la Filarmonică
ORADEA – Unul dintre cele mai prestigioase ansambluri corale din lume, Corul Naţional de Cameră „Madrigal”, condus de maestrul Marin Constantin, soseşte duminică la Oradea pentru a susţine o reprezentaţie în faţa publicului meloman local.

În preajma Sfintelor Sărbători, formaţia muzicală corală care a dobândit, de-a lungul celor peste 40 de ani de existenţă, zeci de premii la festivalurile internaţionale, propune un concert de colinde. Evenimentul va avea loc la Filarmonica de Stat din Oradea, duminică, începând cu ora 19:00.

Un cor renascentist
Corul a fost creat pe 11 aprilie 1963, ca parte a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” (în prezent Universitatea Naţională de Muzică), la iniţiativa lui Marin Constantin, profesor, şi a câtorva studenţi, toţi iubitori ai muzicii de cameră. Primul lor concert a avut loc în 7 iulie 1963, la Teatrul Muzical din Braşov, iar prima lor prezenţă internaţională a avut loc la Festivalul Internaţional „George Enescu” în 1964.

Conceput ca un ansamblu coral renascentist, corul Madrigal şi directorul său, Marin Constantin, şi-au propus să practice şi să facă cunoscut canonul Şcolii Renascentiste Europene, în limbile originare în care au fost create cântecele. Repertoriul include vechi cântece bizantine şi româneşti, colinde de Crăciun, piese de inspiraţie folclorică şi, la scurt timp de la înfiinţare, muzică vocală contemporană românească. Corul Madrigal a reprezentat – pentru compozitori tineri sau experimentaţi, profesori sau studenţi la Compoziţie de la Academia de Muzică – un laborator de creaţie original.

Valentin Buda

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase