Corul „Madrigal-Marin Constantin” concertează la Oradea

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Corul „Madrigal-Marin Constantin” concertează la Oradea
Concertul va avea loc în cadrul Festivalului Coral „Francisc Hubic”, de Ziua Oradiei.

Capul de afiș al ediției a X-a a Festivalului Coral „Francisc Hubic” îl constituie Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”.

Festivalul „Francisc Hubic” propune un concert de excepție. Acesta va fi susținut de Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și de corurile de copii din programul „Cantus Mundi”, dirijor Anna Ungureanu și va avea loc în Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, în data de 12 octombrie, la ora 18.00.

„Este o invitație pe care o adresăm tuturor orădenilor, aceea de a ne bucura împreună de ziua orașului Oradea și de a marca așa cum se cuvine acest an atât de important pentru Biserica noastră”, a arătat Rodica Indig, consilier Cultural în cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Festivalul are ca obiectiv evidențierea rolului compozitorului și dirijorului Francisc Hubic în creația corală românească. Totodată, este un prilej de a marca bucuria sărbătorii beatificării celor șapte episcopi martiri de către Papa Francisc la Blaj și a centenarului orădean.

La finalul recitalului Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, în fața publicului vor concerta câteva coruri de copii din Oradea (Corul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea – dirijor Nicoleta Țâmpu, Corul „Semplice” al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” Oradea – dirijor Ioana Șandor, Corul Colegiului Național „Samuil Vulcan” Beiuș – dirijor Gabriela Vescan și Corul Şcolii Gimnaziale „Szacsvay Imre” Oradea – dirijor Kiss Tünde).

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Este permis accesul copiilor care au împlinit vârsta de 7 ani.

„Pentru cei care vor să ni se alăture în efortul financiar de a susține acest concert, vor exista urne pentru adunarea donațiilor”, mai precizează Rodica Indig.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !