Corul „Voces”, premiat cu „Gold1”

De Crina Dobocan
Corul „Voces”, premiat cu „Gold1”
Corul de Cameră „Voces” a câștigat unul dintre cele mai importante premii ale Festivalului „Liviu Borlan”.


Corul de Cameră „Voces” din Oradea a reprezentat România la ediția a VIII-a a Festivalului Internațional „Liviu Borlan” de la Baia Mare. Orădenii au concurat cu nouă formațiuni corale din șase țări (România, Italia, Polonia, Ungaria, Ucraina, Slovacia, Bulgaria).

Ediția din acest an s-a evidențiat prin repertorii deosebite, stiluri interpretative de înaltă ținută artistică, artiștii dovedind încă o dată bogăția și frumusețea maiestuoasă a muzicii corale universale, dar și talentul și dăruirea unor oameni extraordinari și valoroși.

Corurile au prezentat pe Casei Tineretului din Baia Mare câte patru prelucrări corale.

Corul de Cameră „Voces” a pregătit, pentru concursul festivalului, următoarele prelucrări: „Ubi caritas”, de Ola Gjeilo; „Matona mia cara”, de Orlando di Lasso; „Legendă în lemn”, de Liviu Borlan; „Suita a III-a bihorenească”, de Tudor Jarda.
Prestația coriștilor orădeni s-a bucurat de aprecierea juriului, precum și a celor prezenți la festival, Corul „Voces” obținând calificarea „Gold1”. Totodată, prestația coriștilor a fost răsplătită și cu un semn de prețuire și recunoștință din partea Asociației „Om pentru Om” a Ordinului Templier, care i-a acordat o Diplomă pentru deosebita interpretare a cântului.

La pupitrul dirijoral s-a aflat dl prof. Arnold Schneider, dirijorul corului orădean, profesor la Liceul de Arte din Oradea și dirijor al Corului „Ariston” al aceluiași liceu.

„Participarea onorabilă la acest festival a fost încununată, în acest sens, de o bucurie deosebită, deoarece ziua de duminică, 9 septembrie, a fost ziua de naștere a dirijorului, încununând bucuria competiției cu bucuria și entuziasmul oamenilor dragi. Îi urăm, pe această cale, un sincer și călduros «La mulți ani!», cu multă sănătate, bucurii și împliniri, cu putere de muncă și binecuvântare de la Dumnezeu, pentru toată munca depusă pentru artă și frumos”, a spus Alexandru Mihai Carțiș, președintele Asociației Corale „Voces”.

Corul „Voces” nu s-a aflat la prima participare la acest prestigios festival, obținând Premiul al III-lea, precum și clasarea Gold2, în anul 2013, și clasarea Gold1, în anul următor. Între premiile Corului de Cameră „Voces”, amintim Medalia de Argint (Locul II), la Festivalul Coral Internațional de Advent și Crăciun „Petr Eben”, ediția a XXVII-a, Praga, Cehia; Premiul I, precum și Premiul pentru cel bun dirijor, doi ani la rând, la Festivalul Național Coral de Muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu!” de la Orăștie (edițiile din anul 2015 și 2016).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !