Corupția întoarsă pe toate fețele

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Mihail Udroiu, Cristian Ardelean și Răzvan Doseanu, față în față cu întrebările studenților
Mihail Udroiu, Cristian Ardelean și Răzvan Doseanu, față în față cu întrebările studenților
Corupția și traficul de influență, dezbătute în cadrul unei conferințe naționale organizate de organizația studențească ELSA Oradea.


European Law Students’ Association (ELSA) Oradea a deschis, miercuri, lucrările Conferinței Națională cu tema „Corupţia şi traficul de influenţă”. Evenimentul, organizat la Oradea între 1 și 3 aprilie, se adresează în principal studenților Facultății de Drept din Oradea, dar și din alte grupuri locale ale ELSA România, precum și celor interesați de subiect.

,,Am ales această temă pentru conferința noastră pentru că subiectul corupției este actual, la nivel național, dar nu numai. Peste tot auzim vorbindu-se de corupți și corupție, de trafic de influență. Este un subiect dezbătut în presă și întâlnim tot mai multe cazuri de corupție. Sperăm că evenimentul organizat de noi va ajuta la cunoașterea măsurilor de prevenire a corupției și la consolidarea integrității în sectorul public, dar și în cel privat”, a declarat în deschiderea conferinței Izabela Giulai, președintele ELSA Oradea.

La deschidere au mai luat cuvântul, conf. univ. dr. Cristian Miheș, prorectorul responsabil cu problemele studențești Simona Trip, notarul Diana Geambașu, senior ELSA, Alin Todirică, vicepreședintele responsabil cu seminariile și conferințele în cadrul ELSA România, Sonia Benga, responsabilul cu marketingul ELSA România.

Programul conferinței a fost anunțat Alina Bărbuș, vicepreședinte Seminare și conferințe în cadrul ELSA Oradea. În prima zi a conferinței judecătorul Mihail Udroiu, procurorul Cristian Ardelean și avocatul Răzvan Doseanu le-au vorbit studenților despre impactul negativ pe care-l are corupția asupra societății, dar și despre încrederea în justiție. Cei trei juriști au dat exemple concrete legate de acest fenomen. În următoarele zile, studenții vor afla de la judecători, procurori și jurnaliști care este percepția societății și a mass-mediei asupra corupției și date despre traficul de influență în instituțiile publice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !