Cota de contribuţie pentru salarii

Cota de contribuţie pentru salarii
ORADEA – Angajatorii vor depune la AJOFM Bihor Declaraţiile pe luna ianuarie 2007 în perioada 15 – 25 februarie, ne-a informat Maricica Juca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Bihor.

În conformitate cu Ordonanţa nr.3/2007 privind unele măsuri financiar – fiscale din domeniul protecţiei sociale , cota de 2% prevăzută prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2007 nu include cota contribuţiei de 0,25 % datorată de angajatori la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale.

 

Cota de 2,25%

 

         În anul 2007, contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj datorată de angajatorii care nu beneficiază de prevederile art.7 alin .(2) din Legea 200/2006 privind Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale, este de 2,25 %.  „În această categorie intră: funcţionarii publici şi alte categorii de persoane care desfaşoară activităţi pe baza actului administrativ de numire; persoane care desfaşoară activitatea în funcţii elective sau care sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului; soldaţi şi gradaţi voluntari; persoane care au raporturi de muncă în calitate de membru cooperator”, a precizat Maricica Juca.

         Ordinul pentru modificarea şi completarea Procedurii privind declararea lunară de către angajatori a evidenţei nominale a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj cât şi anexele la ordin (structură fişiere, formulare anexe) sunt accesibile pe site-ul www.anofm.ro. Programul DECLSOM (pentru completarea Declaraţiei de către Angajator) va fi disponibil, de asemenea, pe site-ul ANOFM.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !