Cotă unică de 10% în Bulgaria

Cotă unică de 10% în Bulgaria
SOFIA - Parlamentul bulgar a adoptat vineri cota unică de impozitare de 10 %, cea mai redusă din Europa. Cota unică de impozitare din ţara vecină este şi printre cele mai reduse din lume, coborând cu mult sub nivelul actual care variază între 20 şi 24 la sută.

Amendamentul propus de guvern a atras dezbateri tensionate în cadrul legislativului de la Sofia. Unii deputaţi cred că noul sistem de impozitare va încuraja şi mai mult inechitatea socială, iar alţi aleşi susţin că oligarhii şi oamenii bogaţi sunt constrânşi astfel să plătească taxele. Prima care a adoptat sistemul unic de impozitare a fost Estonia, în 1994. Cota unică de impozitare se aplică în România la valoarea de 16%. Slovacia, Albania şi multe foste republici sovietice au şi ele acelaşi sistem de cotă unică de impozitare.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase