Country şi rock veritabil la Lord’s

Country şi rock veritabil la Lord’s
Dupa ce anul trecut a concertat cu deosebit succes la Oradea alaturi de un amic al sau, împreuna cu care formau trupa Tenesee Devil’s, Terry Lee Burns, un american pentru care România a devenit a doua casa, a „recidivat” joi seara, la Lord’s Club.

Invitat sa cânte alaturi de trupa locala Kim, Terry Lee a reusit sa electrizeze numerosul public adunat într-unul dintre cele mai îndragite locuri de distractie din oras. Ritmurile de country, rhythm & blues sau rock, beneficiind de interpretarea originala a yankeului descins pe malurile Crisului Repede, au câstigat rapid simpatia participantilor la eveniment.


Între doua reprize muzicale, Terry Lee Burns a fost un partener extrem de volubil. Sosit în orasul nostru dupa un turneu care a inclus mai multe orase din Transilvania, rockerul de peste Ocean marturiseste ca Oradea a fost orasul care i-a ramas cel mai aproape de suflet, dupa primirea calduroasa de care a avut parte anul trecut, atunci când a fost invitat sa cânte la ziua Radio Transilvania.

Un hobby transformat în job


Referindu-se la publicul din România, Burns spune ca acesta este unul extrem de avizat si ca a fost placut impresionat de cultura muzicala a ardelenilor. În ceea ce priveste rock-ul autohton, el sustine ca îl admira fara nici o rezerva pe A.G. Weinberger, pe care îl apreciaza ca fiind unul dintre cei mai buni bluesmani pe care i-a întâlnit, dar ca a întâlnit si alti instrumentisti talentati, cel mai sugestiv exemplu fiind, potrivit spuselor sale, cel al baietilor de la Kim care joi îi erau colegi de scena.


Singura sa nemultumire este legata de faptul ca, uneori, publicul îi cere sa cânte piese cunoscute, hit-uri, în vreme ce el prefera sa interpreteze piese proprii sau versiuni proprii ale pieselor cunoscute. „Mi-ar face o deosebita placere sa cânt doar muzica mea, dar nu pot sa-i refuz pe cei care ma roaga sa cânt un hit”, declara Terry Lee, care afirma ca pentru el muzica nu este un hobby, ci o profesie.


Acasa cânta în diferite cazinouri, a ajuns chiar pâna pe scenele din Las Vegas, iar atunci când se afla în România se plimba dintr-un oras în altul pentru a onora contractele pe care le are în mai multe localitati din Ardeal. Chiar ieri dimineata, la numai câteva ore dupa concert, el a plecat spre urmatoarea destinatie, nu înainte de a promite ca se va întoarce oricând cu placere la Oradea.

Valentin Buda