Cozi la unele, nimeni la altele

Cozi la unele, nimeni la altele
Ironie sau nu, dar luni, 3 octombrie, farmaciile le puteai împarti în doua categorii. În prima s-au clasat farmaciile la care rândurile de oameni care asteptau sa-si ia medicamentele compensate erau de vreo zece metri.

Din a doua categorie au facut parte farmaciile aflate la periferia orasului si cele de pe stradutele laturalnice din centrul orasului, care aveau fonduri pentru medicamente, dar nu aveau solicitanti.


„Nu prea stie lumea ca avem si noi fonduri si eliberam de toate, si gratuite pentru copii, si pentru pensionari”, ne-a spus ieri dimineata o farmacista de la o unitate aflata în apropierea Magazinului Crisul.

Bani pentru prima decada


Medicamentele compensate au început sa se elibereze teoretic de sâmbata, dar fiindca în weekend farmaciile permanente au dispus de personal redus, doar ieri a început practic distribuirea medicatiei compensate.


Presedintele organismului, Eugenia Hamza, a apreciat ca este posibil ca în prima decada a lunii sa ajunga la toti solicitantii fondurile pentru medicamente de la toate cele 113 farmacii cu contract la Casa de Asigurari de Sanatate.

Otilia Sandor