Crăciunul familiilor monoparentale

Crăciunul familiilor monoparentale
ORADEA – Sala Mare a Primăriei a găzduit luni după-masa o întâlnire festivă cu titlul „Crăciunul familiilor monoparentale”, de la care invitaţii nu au plecat cu mâinile goale. Peste o sută de copii provenind din astfel de familii au primit, prin Serviciul Maltez, pachete pregătite de alţi tineri ca ei, din străinătate. „Pachetele sunt făcute de copii din străinătate, deci s-a depus mult suflet.

Sunt obiecte pentru copii cu vârste între 5 şi 16 ani, lucruri personale, dulciuri, jucării, creioane, carioci, cărţi şi altele. Unele conţin şi o scrisoare sau o felicitare, pentru ca între copii să se poată crea o legătură, prin corespondenţă”, a spus Koncsek Vadnai Zita, şefă peste Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor (DGASPC).

Activitatea a fost organizată de Serviciul de Ajutor Maltez, cu ajutorul DGASPC şi a Fundaţiei Emanuel şi s-a aflat miecuri la cea de-a treia ediţie. „Suntem o organizaţie creştină şi avem legături cu biserici din alte ţări. Unii copii ţin legătura cu cei ce le trimit cadouri, ba chiar îi vizitează.

Pachetele acestea le-am obţinut printr-un proiect şi aş încuraja oamenii ca şi noi să începem o astfel de acţiune pentru copiii din ţări care o duc mai rău decât noi”, susţine Ferenc Margareta, din partea Fundaţiei Emanuel.

„Un dram de bucurie”

Evenimentul a avut loc la Primărie, fiind deschis de discursurile primarului interimar Mihai Groza şi a viceprimăriţei Biro Rozalia. Cu această ocazie, proaspătul primar a recunoscut că şi el provine dintr-o familie monoparentală. „De la 12 ani şi eu făceam parte dintr-o astfel de familie, dar când viaţa e mai grea, vine cineva şi o presară cu un dram de bucurie”, a declarat Groza.

În cadrul întâlnirii, consilierul local Foldes Adalbert, aflat în Sala Primăriei în calitate de reprezentant al Serviciului Maltez, a ţinut să accentueze importanţa protecţiei familii monoparentale. Consilierul local are soluţii pentru aducerea problemei în atenţia cetăţenilor, dar şi a administraţiei. „Ar trebui să avem programe speciale, nu festive şi ocazionale. comunitatea trebuie să recunoască nevoile speciale pe care aceste familii le au.

Problema trebuie ridicată şi în Consiliul Local, am luat legătura şi cu cei ce se ocupă de protecţia copilului. În al doilea rând, e nevoie şi de sprijin material individualizat. Cu Serviciul Maltez, ajutăm 22 de copii de la ţară să ajungă la şcoală, sau să stea într-un internat, după preferinţe. E importantă şi sensibilizarea societăţii, pentru că e vorba de o categorie periclitată, unde recuperabilitatea socială poate fi chiar şi de 100% în unele cazuri”, conchide Foldes.
Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !