Creaza laboratoare de restaurare de inalta performanta

2Comentarii
Creaza laboratoare de restaurare de inalta performanta
Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea se va îmbogăţi cu trei laboratoare de restaurare.

Cinci laboratoare de restaurare vor fi create la Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea prin proiectul „Crearea de laboratoare de restaurare de înaltă performanţă cu centrele Debreţin-Oradea”.

„Obiectivele proiectului sunt: derularea de activităţi comune în cadrul reţelei tematice de restaurare a patrimoniului cultural, crearea de laboratoare de restaurare în cadrul reţelei comune de infrastructură, elaborarea unei publicaţii comune de specialitate, precum şi creşterea cooperării dintre specialişti”, spune Erika Posmoşanu, asistent de proiect, din partea Muzeului Tarii Crisurilor.

Liderul de proiect este Consiliul Judeţean Hajdu – Bihar, iar parteneri sunt Direcţia Muzeelor din judeţul Hajdu- Bihar din Ungaria şi Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea.

Rezultate estimate

În urma derulării proiectului se vor crea trei laboratoare de restaurare (pictură, lemn şi paleontologie) la Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea şi două laboratoare de restaurare (hârtie şi textile) şi un laborator Rontgen la Muzeul „Deri” din Debreţin. Specialiştii celor două muzee vor folosi în comun laboratoarele de restaurare create pentru a conserva patrimoniul cultural mobil.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 12 luni (din 1 februarie 2011 – 31 ianuarie 2012) şi are o valoare totală de 133.705 de euro, din care 9.700 de euro reprezintă bugetul Consiliului Judeţean Hajdu – Bihar, 58.825 de euro este bugetul Direcţiei Muzeelor din judeţul Hajdu-Bihar şi 65.180 de euro este bugetul Muzeului Tarii Crisurilor Oradea. Proiectul este coordonat de dr. Csordas – Laszlo Eniko de la CJ Hajdu – Bihar.

C.D.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor