Creditarea în domeniul locativ, susţinută

2Comentarii
Clientii bãncilor de economisire-creditare vor avea posibilitatea, începând cu 2007, sã-si deducã, din veniturile impozabile, cheltuielile efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ în limita a 300 lei pe an.

Noul Cod Fiscal, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2007, are câteva prevederi exprese referitoare la activitatea de economisire si creditare în sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Astfel, contribuabilul poate deduce din veniturile impozabile din salarii, obtinute la functia de baza, cheltuielile efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ în limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an. Mai mult dect atât, în etapa de economisire, statul oferã o primã de 15% din suma economisitã în anul calendaristic precedent, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 150 de euro.

Dobânzi neimpozabile

În plus, articolul 65, alineatul (2), face referire la faptul cã sunt neimpozabile veniturile sub forma dobânzilor bonificate la depozitele clientilor constituite în baza Legii nr. 541/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

„Prin mãsurile adoptate în noul Cod Fiscal, statul confirmã practic sustinerea sistemului de economisire si creditare ca instrument important pentru dezvoltarea domeniului locativ, pe de o parte, dar si pentru sprijinirea persoanelor care doresc sã-si îmbunãtãteascã conditiile de locuit. În plus, cred cã s-a înteles cã acest produs este o pârghie în atingerea unor obiective macroeconomice cum ar fi cresterea gradului de economisire la nivelul sistemului bancar sau reducerea deficitului de cont curent”, a afirmat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Pe piata româneascã, în domeniul economisire-creditare, alãturi de banca mai sus mentionatã, mai functioneazã HVB Banca pentru Locuinte.

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor