Credite avantajoase pentru angajatori

1Comentariu
Credite avantajoase pentru angajatori
ORADEA – 50% din dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României.

Aceasta este dobânda percepută pentru creditele acordate IMM-urilor, unităţilor cooperatiste, asociaţiilor familiale, precum şi persoanelor fizice care desfăşoară activităţi independente, pentru crearea de noi locuri de muncă. „Creditele se acordă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în baza unor proiecte de fezabilitate, proporţional cu numărul de locuri de muncă ce vor fi create, pentru o perioadă de cel mult trei ani, pentru investiţii (inclusiv perioada de graţie de şase luni) şi, respectiv , un an pentru asigurarea producţiei”, a declarat Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM Bihor. Contribuţia beneficiarului trebuie să fie de cel puţin 25% din valoarea proiectului de fezabilitate depus. 
 
Condiţii 
 
Pentru a beneficia de credite în condiţii avantajoase, beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiţii. În primul rând, numărul angajaţilor sau membrilor cooperatori cu raporturi de muncă trebuie să fie mai mic de 249 de persoane. Activitatea de bază trebuie să se desfăşoare în domeniul producţiei, serviciilor sau turismului, iar pe cel puţin 60% din numărul locurilor de muncă să fie încadrate persoane care provin din rândul şomerilor. Personalul încadrat din rândul şomerilor trebuie să fie menţinut în activitate cel puţin trei ani. „Locurile de muncă avute în vedere la acordarea de credite trebuie să nu fie locuri de muncă vacante rezultate în urma încetării raporturilor de muncă a unor angajaţi în ultimele 12 luni premergătoare contractului de creditare”, a specificat Dorel Drăghici.  
 
Creditele cu dobândă avantajoasă se acordă pentru finanţarea stocului de materii prime, materiale şi obiecte de inventar, precum şi pentru cheltuieli de capital. Angajatorii pot beneficia de consultanţă gratuită la sediul AJOFM Bihor, Oradea, str. Transilvaniei, nr. 2, camera 26. Persoana de contact, consilier Maria Moise. 
Dan birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor