Credite, cu sau fãrã garantii

Credite, cu sau fãrã garantii
Plouã cu bani pe România. Cel putin asa crede Teodor Neamtu, directorul executiv al Centrului pentru Dezvoltare Economicã (CDE). În cadrul întâlnirii organizate ieri la sediul AJOFM Bihor peste 20 de agentii economici au aflat detalii despre accesarea de microcredite.

Potrivit reprezentantillor CDE, maximul creditelor acordate ajunge la 12.000 de dolari sau 10.000 de euro. Pot fi creditate orice activitãti aducãtoare de venit: achizitie de echipamente, utilaje, vehicule, unelte noi sau uzate, achizitie de materii prime sau materiale, fond de marfã, amenajãri de spatii comerciale, spatii de productie, adãposturi animale, spatii depozitare furaje, achizitii animale, furaje, etc.

„Avantajul acestor credite este cã noi nu vã impunem ratele. Singuri vi le stabiliti. Important este ca la finalul perioadei, de maxim trei ani, ratele sã fie achitate”, a precizat Mircea Silaghi, reprezentantul zonal al CDE. Pentru creditul acordat dobânda este de 9,5%, acest procent reprezentând costul total al creditului, conform celor spuse de Teodor Neamtu.

Drept garantii pentru credite, CDE acceptã locuinte, hale sau alte constructii. „Avantajul pentru cei care apeleazã la noi este cã suntem foarte operativi, nu purtãm oamenii pe drumuri. Venim noi acasã la ei”, a declarat directorul CDE.

Fãrã garantii

Existã totusi un tip de credite pentru care nu se percep garantii. „În mediul rural nu cerem garantii materiale pentru creditele mai mici de 3.000 de dolari. Cerem însã garantia obstii cã respectiva persoanã, care acceseazã creditul, este un bun gospodar, un om harnic si un bun platnic al impozitelor si taxelor. Comunitatea de dã referinte despre membrul respectiv”, a subliniat Mircea Silaghi.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !