Credite fără ţintă

ORADEA – Consilierul judeţan din partea PRM, Vasile Gârba avertizează că împrumutul mamut de 2500 de miliarde de lei vechi, contractat de Consiliul Judeţean, ar putea ajunge să finanţeze aqua-parcuri şi nu drumuri judeţene.

Cele 2500 de miliarde ar urma să fie folosite de către CJ pentru „investiţii publice pentru demonstrarea turismului, modernizarea drumurilor şi modernizarea clădirilor aflate în proprietatea CJ Bihor”, conform proiectului de hotărâre votat de aleşii judeţeni. Peremiştii au considerat însă mult prea vagă această exprimare. „Nu este corect să cerem fonduri de o asemenea anvergură fără să avem pregătite proiecte pe care să le finanţăm. Banii trebuiau să aibă o ţintă precisă”, a declarat Gârba.

În momentul în care s-a adus vorba în şedinţa CJ de aceşti bani, fiecare grup a avut ideile proprii, de la finanţarea aeroportului până la construirea de aqua-parcuri. Consilierul PRM este de părere că prin ambiguitatea obiectivelor finanţate se doreşte folosirea banilor în scopurile dorite de către cei care deţin majoritatea în CJ, respectiv PD şi UDMR şi că prea puţini din aceşti bani vor aduce beneficii reale cetăţenilor.

Credite „secrete”

O altă acuză adusă de către peremişti se referă la lipsa consultării cetăţenilor. „Când îl îndatorezi pe cetăţean consider că este nevoie să îl informezi. Nu era nevoie de un referendum, dar se putea face măcar un sondaj”, a afirmat Gârba. După calculele acestuia, din cei peste 70 de milioane de euro creditaţi, ar reveni circa 100 de euro pe cap de locuitor datorie.

Sergiu Briceag0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase