Credite ieftine prin AJOFM

Credite ieftine prin AJOFM
Agentii economici care creeaza noi locuri de munca pot beneficia de credite cu dobânda avantajoasa. Conditia este ca o parte dintre ele sa fie ocupate de someri.

„Creditele se acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru crearea de noi locuri de munca prin înfiintarea sau dezvoltarea de întreprinderi mici si mijlocii, unitati cooperatiste, asociatii familiale, precum si activitati independente desfasurate de persoane fizice autorizate”, ne-a informat Daciana Nica, directorul executiv adjunct al AJOFM Bihor.

Creditele se acorda în baza unor proiecte de fezabilitate, proportional cu numarul de locuri de munca ce vor fi create, pentru o perioada de cel putin trei ani. Dobânda este de 50% din dobânda de referinta a Bancii Nationale. Pentru persoanele în vârsta de pâna la 30 de ani, care au statutul de student pentru prima data si urmeaza cursurile la o institutie acreditata, dobânda este de 25% din dobâda de referinta a BNR.

Conditii

Beneficiarii de aceste credite trebuie sa îndeplineasca mai multe conditii. În primul rând, activitatea de baza trebuie realizata în productie, servicii sau turism. Pe cel putin 60% din locurile nou create trebuie încadrat personal din rândul somerilor. „Pentru fiecare loc de munca creat se acorda pâna la 100 de milioane de lei vechi credit. Din zece locuri de munca nou create, sase trebuie sa fie ocupate de someri din baza noastra de date”, a subliniat Dorel Draghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Pe de alta parte, personalul încadrat trebuie sa fie mentinut în activitate cel putin trei ani, iar locurile de munca nou create trebuie mentinute pe o perioada de cinci ani. „Contributia beneficiarului de credite trebuie sa fie de cel putin 25% din valoarea proiectului de fezabilitate depus”, a afirmat Daciana Nica.


Creditele pot fi folosite pentru finanterea stocurilor de materii prime si cheltuieli de capital (utilaje, echipamente, constructii, dotari, mijloace de transport).

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !