Credite pentru agricultori

Credite pentru agricultori
Producătorii agricoli pot beneficia de reducerea de până la 50% a sumei de rambursat.

Veşti bune pentru producătorii agricoli. Potrivit informaţiilor primite de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor, producătorii agricoli pot beneficia de reducerea sumei de rambursare a creditelor pentru procurarea de material biologic pentru o singură populare a fermelor, de până la 50% din creditele acordate.

Beneficiari

„Pot beneficia de această reducere producătoriiagricoli individuali înregistraţi în Registrul exploataţiilor agricole, asociaţiile agricole familiale, asociaţiile de producători agricoli, grupurile de producători şi cooperativele agricole, societăţile agricole private, respectiv asociaţiile agricole cu personalitate juridică şi societăţile comerciale cu capital privat, constituite conform legislaţiei în vigoare”, a declarat Florian Pavel, directorul coordonator al DADR Bihor.

„Pentru obiectivele de investiţii a căror valoare depăşeste nivelul plafoanelor stabilite de minister, diferenţa se asigură de beneficiar din surse proprii”, a precizat Pavel.

Pentru a beneficia de material biologic, trebuie îndeplinite nişte condiţii. La achiziţionarea junicilor din rasele de lapte cerinţele minime de performanţă trebuie confirmate prin certificate de origine, iar la cele din rase de carne se va prezenta un certificat din care să rezulte că părinţii sunt din rase de carne.

Pentru specia bubaline performanţa minimă a mamei la prima lactaţie, conrfirmată prin certificatul de origine, este de 1.300 l lapte. Mioarele, berbecii de reproducţie, ieduţele, ţapii de reproducţie şi scrofiţele de reproducţie trebuie însoţite de certificatul de origine individual, eliberat de deţinătorul registrului genealogic.

„Beneficiarii programului certifică faptul că au parcurs sau parcurg o formă de pregătire profesională în domeniul creşterii animalelor (studii superioare sau medii de profil) ori un curs de specializare de scurtă durată, în cazul persoanelor fizice. În cazul persoanelor juridice, trebuie să aibă angajată o persoană care îndeplineşte aceste condiţii”, a specificat directorul DADR Bihor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !