Credite pentru clădirile monumente

ORADEA – Orădenii deţinători de imobile monumente istorice şi-ar putea reabilita clădirile în contul unui program guvernamental de creditare avantajoasă. Condiţiile pentru accesarea acestor bani ar urma să fie expuse de cei din subordinea arhitectului şef în cadrul unei întâlniri cu cei interesaţi, joia viitoare, cu începere de la ora 10.00.

Lista cu imobilele monumente din Oradea poate fi consultată pe situl www.cultura.ro sau la Centrul de Informaţii Publice de la camera 23 de la parterul Primăriei, se arată în comunicatul remis de purtătorii de cuvânt ai Municipalităţii.

Documentaţia necesară pentru acordarea creditelor se poate depune până în ultima zi lucrătoare a lunii ianuarie şi analiza şi evaluarea cererilor se face după verificarea documentaţiei depuse la sediul Oficiului Naţional al Monumentelor Istorice, la Direcţia Credite şi Taxe, se arată în comunicatul Primăriei.

Documentaţie sfufoasă

Dosarul de acordare a creitului trebuie să cuprindă o cerere justificativă, o dovadă a veniturilor familiei proprietare, o declaraţie pe propria răspundere cum că monumentul nu este sub sechestru, nu este ipotecat şi nu face obiectul vreunui litigiu, copie după actul de dobândire dar şi proiecte ale lucrării necesare.

Acestea sunt proiectele de specialitate pentru lucrări de consolidare şi restaurare, documentaţii speciale pentru componentele artistice, memoriu istoric, deviz estimativ, situaţia lucrărilor deja efectuate respectiv un plan de finanţare care să respecte graficul de eşalonare a lucrărilor.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase