Credite pentru crescatorii de oi si capre

Credite pentru crescatorii de oi si capre
Până la primirea primei pe cap de animal, fermierii bihoreni pot solicita credit băncilor.

Cei peste 1.000 de beneficiari bihoreni de plăţi naţionale directe complementare (PNDC) în sectorul zootehnic, la specia ovine şi caprine, aferente anului în curs pot solicita adeverinţe pentru credite. „Aceste credite reprezintă un instrument creat pentru a ajuta financiar fermierii până la primirea primei pe cap de animal la care sunt îndreptăţiţi. Opţiunea de a solicita creditul aparţine integral fermierului”, a precizat Traian Abrudan, directorul Centrului Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bihor.

Pâna la această dată, APIA a încheiat convenţii cu două bănci CEC Bank şi Raiffeisen Bank.

Convenţie

Potrivit convenţiei, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverinţă de înregistrare fermier prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru PNDC – sectorul zootehnic, la specia ovine/caprine, pentru anul 2010, că s-au efectuat controalele şi verificările administrative.

Înainte de a solicita adeverinţa de la APIA, fermierul trebuie să solicite băncii, de la care doreşte să acceseze creditul, o adeverinţă în care banca să specifice contul de credit în care APIA va vira suma cuvenită solicitantului.

Atât adeverinţa emisă de bancă (creditor) cât şi cea de înregistrare a fermierului reprezintă documente tipizate stabilite în cadrul Convenţiei.

Banca are dreptul de a impune, pe lângă o serie de adeverinţe ori acte doveditoare necesare dosarului, propriile condiţii de creditare. Aici sunt incluse şi garanţii pe care creditorul le poate solicita din partea fermierului.

Plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, la specia ovine/caprine, reprezintă prima pe cap de animal ovine/caprine, în cuantum de 40 lei/cap conform prevederilor.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !