Credite pentru fermieri

Credite pentru fermieri
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultura (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor aferente Măsurilor 211 – Sprijin pentru zona montană defavorizată, 212 -Sprijin pentru zone defavorizate, altele decat zona montană şi 214 – Plăţi de agro-mediu din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 care doresc să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia.

APIA a mai încheiat convenţii cu Banca Transilvania şi respectiv cu BRD – Groupe Societe Generale SA. Astfel, pâna în prezent, Agentia a încheiat convenţii de acest fel cu un număr total de patru banci.

Credit

Valoarea creditului poate fi de pâna la 80 % din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA, suma creditată fiind stabilită de către fiecare bancă în parte.

Astfel, la solicitarea scrisă a fermierului APIA eliberază o adeverinţă prin care confirmă că beneficiarul a depus Cererea de plată pentru măsurile de dezvoltare rurala, în Campania 2010 şi că, până la data emiterii adeverinţei, au fost efectuate controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată depuse de beneficiar.

„De asemenea, în adeverinţă, se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată la data emiterii, faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite”, a precizat Traian Abrudan, directorul Centrului Judeţean APIA Bihor. JB-S.Al.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !