Credite pentru reablitarea termică

Credite pentru reablitarea termică
Bucureşti – Primăriile vor putea să contracteze credite pentru reabilitarea termică a clădirilor, dacă asociaţiile de locatari nu îşi pot permite să achite suma necesară, banii urmând să fie recuperaţi ulterior de la proprietarii locuinţelor, a declarat joi ministrul Dezvoltării, LaszloBorbely.

Împrumuturile vor putea fi contractate pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 20 de ani, iar primăriile vor suporta dobânzile aferente. „În cazul în care asociaţiile de locatari nu îşi pot permite plata reabilitării termice, Primăria poate lua un credit, pe 10-15-20 de ani, acordând astfel asociaţiilor o perioadă de respiro”, a afirmat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor la un seminar pe tema regenerării urbane. În acest sens, Parlamentul va dezbate o modificare a legii în domeniu, a precizat Borbely.

Inclusiv expertiza tehnică
O altă modificare legislativă constă în faptul că Primăria va putea să achite expertiza tehnică a clădirii, dacă doreşte să urgenteze procesul. Potrivit lui Borbely, acest lucru este posibil în prezent doar prin fondurile bugetului de stat. Legislaţia în domeniu a fost modificată recent, iar în prezent plata lucrărilor de reabilitare termică este suportată, în cote egale, de la bugetul de stat, bugetul local şi asociaţiile de proprietari.
Pe de altă parte, Borbely a menţionat că până în prezent au fost reabilitate 12 clădiri cu risc seismic ridicat, dintre care zece în Bucureşti. Proiectul guvernamental are în diverse stadii de execuţie zece clădiri, iar la alte 40 lucrările pot fi iniţiate.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase