Creditele sindicalizate au luat avânt

Reactualizat la:
Creditele sindicalizate au luat avânt
Companiile şi băncile româneşti au contractat credite sindicalizate de peste 1 miliard de euro în ultimele 12 luni. Cel mai mare împrumut, peste 340 de milioane de euro, va fi contractat de RCS RDS, care aşteaptă acum doar să semneze actele.

Creditul sindicalizat a luat avânt pe piaţa românească. Printre avantajele sale se numără un risc mai redus pentru creditori şi disponibilitatea uni volum de finanţare mai mare pentru compania care îl contractează. Creditul sindicalizat este o alternativă pentru listarea la bursă, evitată de companii în ultima perioadă din cauza contextului internaţional nefavorabil.

“2008 şi 2009 vor fi anii în care vor intra pe piaţă din ce în ce mai multe astfel de finanţări. Este o consecinţă a dezvoltării sectoarelor reale ale economiei cum ar fi sectorul corporatist şi cel financiar. Dezvoltarea companiilor creează din ce în ce mai mult venit operaţional şi astfel va creşte şi volumul împrumuturilor acordate”, a declarat Marc Giesen, de la ABN Amro.

În ultimele 12 luni, 9 companii şi bănci româneşti au contractat un împrumut sindicalizat. Sumele variază de la 28 de milioane de euro împrumutaţi de Arabesque până la cei aproximativ 345 de milioane de euro pe care urmează să îi contracteze RCS RDS.

Creditele se acordă în general pe o perioadă între 2 şi 7 ani, iar dobânda se calculează în funcţie de media dobânzilor europene – EURIBOR. Principalii aranjori pe piaţa românească sunt ING, Citibank, ABN Amro, Alpha Bank şi Raiffeisen.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase