Creditul punte, o nouă şansă

1Comentariu
Creditul punte, o nouă şansă
REŞIŢA – În prezent, în municipiu, pe birourile primăriei se află 2.300 de cereri de locuinţe. Dintre aceştia, o parte probabil vor să îşi schimbe actuala locuinţă. Pentru ei avem o veste bună: creditul-punte.

Sistemul de operare

Acesta este un sistem care îţi oferă posibilitatea de a achiziţiona o nouă locuinţă, girând cu actuala. Prin acest credit, băncile vor evalua apartamentul în care locuiţi şi vă vor oferi suma care reprezintă 70-80% din valoarea imobilului actual.

Până în prezent, trei bănci de la noi din judeţ dau bani clienţilor pentru a-şi cumpăra cea de-a doua casă, până să o vândă pe cea în care locuiesc. Prin apelarea la un credit-punte, proprietarul imobilului va obţine de la bancă 75% din valoarea apartamentului pe care îl deţine.

Garanţie la bancă, este depusă casa sau apartamentul în care locuieşte, iar banii pot fi utilizaţi pentru a cumpăra cea de-a doua locuinţă. Creditul-punte se acordă pe perioade de până la doi ani, timp în care cei care l-au făcut trebuie să cumpere cea de-a doua locuinţă şi să o vândă pe prima.

Spre exemplu, Banca Transilvania acordă un termen de 18 luni, dobânda fiind de 18%. Dacă însă creditul este realizat pe o perioadă de şase luni, dobânda este de 6% şi 12% în cazul unei perioade de 12 luni.

Dobândă lunară

Principalele costuri în cazul contractării unui credit-punte, sunt cele legate de dobânzile percepute pentru suma împrumutată. Dobânda trebuie să fie achitată lunar, în timp ce suma împrumutată trebuie să fie achitată integral până la finele perioadei de contractare a creditului.

La acestea se adaugă costurile cu evaluarea celor două imobile – care variază, în funcţie de evaluator între 80 şi 300 de euro şi costurile cu poliţele de asigurare ale imobilelor cesionate în favoarea băncii.

Fact Box
perioadă de creditare de 24 luni dobândă de 14-16.5%.
perioadă de creditare de 23 luni dobândă de 8.69%.
perioadă de creditare de 18 luni dobândă de 18%.

Doina Rolea1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor