Crema staţiunilor balneare la Felix

1Comentariu
Crema staţiunilor balneare la Felix
Băile Felix găzduieşte a XV-a ediţie a Congresului ESPA, desfăşurat pentru prima dată în România.

În aceste zile, ora exactă în turismul balnear european se dă de la Băile Felix. În perioada 5-6 mai, la Hotel Internaţional din această staţiune se desfăşoară a XV – a ediţie a Congresului Anual al Asociaţiei Europeane a Staţiunilor Balneare (ESPA), organizată de ESPA şi Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

La debutul evenimentului a avut loc prezentarea delegaţiilor şi parada drapelelor naţionale. Reprezentanţii ţărilor participante au primit din partea organizatorilor câte o ploscă cu băutură tradiţională.

„Este primul congres de acest fel organizat în România. Participă reprezentanţi ai turismului balnear din 19 ţări, inclusiv România”, ne-a declarat Rodica Runcea, secretar general al OPTBR. Aceasta a adăugat că în cadrul manifestării au loc prezentări pe temele: dezvoltarea turismului balnear în Europa; factorii naturali de cură în staţiunile balneare din Europa; rolul staţiunilor balneare la nivelul UE, precum şi prezentări ale reprezentanţilor industriei de turism balnear.

În partea a doua a congresului va avea loc Adunarea Generală a ESPA

CALYSPO

Evenimentul va fi urmat de conferinţa CALYPSO, organizată în acelaşi loc în perioada 6-8 mai de Comisia Europeană, prin Departamentul pentru Turism, şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. CALYPSO este un proiect pilot lansat de Comisia Europeană în scopul dezvoltării turismului social în Europa şi urmează a se derula în perioada 2009 – 2011. Cnferinţa se desfăşoară pe trei teme de discuţie: Persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi; Tineri şi familii; Perspectivele româneşti asupra domeniului.

Obiectivele proiectului CALYPSO se referă la dezvoltarea economiilor regionale/locale prin intermediul turismului social, reducerea ratei şomajului şi a sezonalităţii în turism. Printre acţiunile derulate în acest scop se numără organizarea de conferinţe pentru sprijinirea dezvoltării turismului social şi realizarea unui studiu privind turismul social în Europa.

La conferinţa CALYPSO va fi prezentă şi Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

D.B.

Elena Udrea vine la Băile Felix1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor