Creşă şi grădiniţă pe bază de vot

5Comentarii
Capacitatea clădirii va fi de 120 de locuri, 40 de locuri pentru creşă şi 80 pentru grădiniţă
Capacitatea clădirii va fi de 120 de locuri, 40 de locuri pentru creşă şi 80 pentru grădiniţă
În urma unei consultări a angajaţilor din Parcul Industrial datând din 2016, Primăria construieşte structuri preşcolare pe Șoseaua Borşului.

Democraţie în Parcul Industrial de pe Borşului: sondajul de opinie de acum trei ani a arătat că 93,3% dintre cei chestionaţi consideră oportună ideea amenajării unei grădinițe în parcul industrial, iar 86,6% din respondenți cred e nevoie de creşă, o firmă a comunicat că nu vede această necesitate, iar o alta nu a răspuns la această întrebare.

Cu ocazia aceluiaşi sondaj, angajaţii au fost consultaţi şi despre programul grădiniței – cele mai multe companii își doresc ca acesta să fie prelungit, chiar până la ora 18:00.

„Concret, 73,3% vor programul mai sus-menționat, iar 20% cred că programul ar trebui să fie între orele 8:00-16:00 sau 7:00-16:00. Așadar, având în vedere numărul mare de angajați cu copii de vârsta potrivită pentru a beneficia de serviciile unei creșe sau grădinițe, precum și răspunsurile favorabile primite de la companiile chestionate în acest sens, s-a considerat necesară și oportună construirea unei creșe și a unei grădinițe în incinta Parcului Industrial I Oradea”, transmite Municipalitatea printr-un comunicat de presă.

Au predat amplasamentul

Amplasamentul pentru creşă şi grădiniţă a fost predat la începutul acestei săptămâni, pe strada General Gheorghe Mărdărescu nr. 12, termenul de execuție prevăzut în contract fiind de 24 de luni.

La finalul anului trecut, Primăria a atribut proiectarea şi execuţia lucrării către asocierea Drum Asfalt SRL – lider de asociere (90%), Trameco SA – asociat (8,36%) și Novartis SRL – asociat (1,64%), pe partea de proiectare. Valoarea contractului este de peste 5 milioane lei fără TVA, sursa finanţării fiind Programul Operaţional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 4.4 „Investiții în educație”. Capacitatea clădirii va fi de 120 de locuri, 40 de locuri pentru creşe şi 80 pentru grădiniţă.

Clădirea va avea un regim de înălțime de P+1E, funcțiunile fiind separate atât pe niveluri cât și în cadrul aceluiași nivel, și anume: creșa are un acces separat față de grădiniță și se întinde doar la parter, pe aproximativ o jumătate din suprafață, împreună cu spațiile conexe dedicate (cabinet medical și izolator).

Grădinița se întinde atât pe parter cât și pe etaj, accesul făcându-se separat. Spațiile dedicate zonei administrative și de birouri sunt grupate și poziționate în capătul holului principal pentru a facilita accesul personalului grădiniței/creșei atât la sălile de grupă, cât și la spațiile de joacă exterioare.

Fiecare zonă importantă – zona de grădiniță, zona de creșă și zona administrativă – se poate izola una față de cealaltă, toate fiind dotate cu accese separate. Prin această investiție se vor asigura dotările și echipamentele aferente atât pentru spațiile interioare, cât și pentru cele exterioare.

În Parcul Industrial I sunt 45 de companii cu un număr de 4.943 de angajați.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor