Cresc investiţiile străine în Bihor

ORADEA – Miercuri au fost puse bazele uneia dintre cele mai mari investiţii străine din Bihor. Connectronics Romania a demarat construcţia unei noi hale de producţie în suprafaţă de 16.000 metri pătraţi, în localitatea Borş.

Finalizarea construcţiei în valoare de cinci milioane de euro este estimată pentru sfârşitul acestui an. Hala va fi construită de Centrum Romania, o subsidiară a grupului belgian Groep H. Essers.

De cinci ani în Oradea

Connectronics Romania, o companie din cadrul grupului belgian Connect System, şi-a început activitatea în Oradea în 2002, cu şapte muncitori, într-o clădire închiriată cu o suprafaţă de 1.000 mp. Astăzi, divizia din România cuprinde 550 de angajaţi, urmând ca la sfârşitul anul 2007 numărul angajaţilor să crească la peste 1.000. „Suntem extrem de mulţumiţi de evoluţia fabricii noastre din România.

Acum cinci ani când am început activitatea în România n-am anticipat că vom putea realiza o asemenea creştere în atât de scurt timp. Mulţumită angajaţilor noştri din români, azi avem o fabrică cu un management local de sine stătător, cu un personal motivat, cu bune activităţi tehnice şi operaţionale”, a declarat Luc Switten, CEO al grupului Connect System.

Prezent la conferinţa de presa de la Hotel Continental din Oradea, primarul Petru Filip afirma că ceea ce fac belgienii este un exemplu a ceea ce înseamnă dezvoltarea unui bussines în ultimii 15 ani. „O investiţie din Uniunea Europeană în România, atrage după sine şi alte investiţii. Sper ca afacerea începută azi va fi benefică atât pentru investitori cât şi pentru comunitatea noastră”, a precizat Petru Filip.

 Activităţile principale ale Connect System sunt producţia de cabluri şi ansambluri de cabluri electrice , asamblarea şi testarea de plăci electronice imprimate, realizarea şi testarea de produse finite. Principalii beneficiari ai Connect System sunt Alcatel-Lucent, Philips, Sommer, JLK, ASML şi Barco.

Birta Dan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase