Cresc salariile minerilor din Valea Jiului

Cresc salariile minerilor din Valea Jiului
Petroşani – Rectificarea bugetului Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani va face posibilă o creştere a salariilor minerilor din Valea Jiului, dar şi achiziţia unui complex mecanizat pentru un abataj de la Exploatarea Minieră Lupeni.

Sumele suplimentare alocate de la buget vor permite ca veniturile minerilor să aibă o creştere de 8 la sută, calculată pe întreg anul 2006, ceea ce respectă solicitările făcute de Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMV) încă de la începutul anului, a declarat preşedintele organizaţiei sindicale, Zoltan Lacataş.

„Aşteptăm înştiinţarea oficială, după care vom face actele adiţionale la contractele de muncă”, a afirmat liderul sindical.

Preşedintele LSMVJ a adăugat că productivitatea muncii în subteranul minei Lupeni va creşte prin achiziţia complexului mecanizat în valoare de 15 milioane lei.

„Un complex mecanizat este altceva decât munca fizică. Se lucrează cu o tehnologie nouă, de mare productivitate”, a apreciat Lacataş, care a precizat că noul echipament ar urma să intre în funcţiune în primul trimestru al anului viitor.

Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase