Crescătorii de animale primesc bani

De Simona Drimbău
Crescătorii de animale primesc bani
Din această săptămână APIA efectuaeză plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, aferent serviciilor prestate în luna iulie 2018.


Suma totală autorizată la plată este de 1.225.111 lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Cererile pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor s-au putut depune până la data de 2 mai, la centrele judeţene ale APIA.

Potrivit APIA, pentru sectorul creşterii animalelor, cererile de plata pentru rambursare se depun însoţite de: dovada că solicitantul este persoană juridică, conform legislaţiei în vigoare, acreditarea solicitantului pentru prestarea serviciilor de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, eliberată de ANARZ, lista microintreprinderilor şi intreprinderilor mici şi mijlocii beneficiare ale serviciilor de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, avizată de ANZ, care va cuprinde: denumirea intreprinderii, adresa, CUI/CIF/CNP, după caz, codul CAEN, numărul unic de identificare a intreprinderii la APIA, numărul contractului de prestări servicii încheiat între prestator şi beneficiar, rasa şi numărul de animale care fac obiectul serviciilor, numărul de angajaţi şi cifra de afaceri, iar în cazul intreprinderilor noi, se va menţiona „intreprindere nou-înfiinţată”.

Sunt necesare de asemenea copia contractului între deţinatorul registrului genealogic şi prestatorul serviciului de determinare a calităţii genetice a raselor de animale sau adeverinţa eliberată de ANZ, în cazul în care acesta este altul decât deţinatorul registrului genealogic, din care să rezulte contribuţia părţilor la realizarea obiectivelor programului de ameliorare dar şi lista activităţilor, inclusiv lucrările şi tarifele acestora pentru serviciile de determinare a calitătii genetice a raselor de animale, pentru anul de aplicare, avizată de ANZ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !