Crescătorii de vaci, aşteptaţi la APIA

De Simona Albinaru
1Comentariu
Ajutor pentru cei ce livrează lapte
Ajutor pentru cei ce livrează lapte
Începând cu data de 28 martie la APIA Centrul Judeţean Bihor se pot depune cereri pentru ajutorul excepțional destinat fermierilor din sectorul laptelui și produselor lactate.

Cererile se depun în conformitate cu HG nr. 160/16 martie 2016 pentru distribuirea sumei stabilite în anexa la Regulamentul (UE) nr. 1.853/2015 al Comisiei de acordare a unor ajutoare excepționale cu caracter temporar fermierilor din sectorul creșterii animalelor. „Cererile se depun la sediul APIA Centrul Judeţean Bihor din Oradea, str. M. Corvin, nr. 1, până la data de 8 aprilie 2016”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

Condiţii

Pentru a beneficia de ajutorul financiar producătorii de lapte de vacă trebuie să îndeplinescă mai multe condiții. Printre acestea se numără: să fie înscrişi în sistemul cotelor de lapte la APIA, prin Compartimentul de administrare a cotelor de lapte, ca producători cu cote de livrări pentru anul de cotă 2014-2015, și dețin cotă de livrări la data de 31 martie 2015. O altă condiţie este să fie în activitate, să fi încheiat un contract pe o perioadă de minimum 6 luni, valabil la data depunerii solicitării, cu un prim – cumpărător, şi dețin cel puţin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui, aferent contractului şi producţia de lapte livrată pe beneficiar este de minimum 5 tone lapte în anul de cotă 2014-2015.

Suma cuvenită fiecărui producător, în cazul ajutorului financiar, se calculează de către APIA conform cantității de lapte livrată în anul de cotă 2014-2015. Astfel: 240 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte cuprinsă între 5 tone inclusiv şi 20 tone inclusiv, 12 euro/tonă pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 20 tone şi până la 200 tone inclusiv şi 2900 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor