Cresele – cereri multe, locuri putine

Cresele – cereri multe, locuri putine
Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) a organizat în perioada 6-8 iunie a patra ediţie a Târgului de Crese la Orăşelul Copiilor.

Rezultatele obţinute în urma Târgului de Crese au fost prezentate azi de viceprimarul Rozalia Biro şi directorul ASCO Zita Koncsek.

Târgul de Creşe a avut ca scop promovarea serviciilor sociale specializate de îngrijire şi educaţie timpurie, destinate copiilor până la 4 ani, acordate de cele 12 creşe situate pe raza municipiului din cadrul Centrului de Îngrijire şi Educaţie Timpurie Oradea. Creşele orădene au o capacitate totală de 427 locuri autorizate.

Momentan aproape 600 de copii frecventează serviciile de creşă în Oradea, alte 685 de cereri fiind în aşteptare.

Comparativ cu Târgul de Creşe organizat în 2011, când au fost promovate serviciile oferite de 10 creşe existente, în anul 2012, la evenimentul organizat au participat 12 creşe.

Pentru buna desfăşurare a Târgului fiecare creşă a fost reprezentată de către coordonatoarele şi educatoarele care au pus la dispoziţia părinţilor interesaţi toate informaţiile legate de serviciile creşelor.

Legat de necesitatea evenimentului, viceprimarul Rozalia Biro a menţionat: „Considerăm un real succes faptul că numărul celor interesaţi de serviciile oferite de creşele orădene este în permanentă creştere. Cu toate că mai demult exista o mentalitate greşită în ceea ce priveşte condiţiile de la creşe, prin intermediul acestor târguri părinţii pot observa că aceste creşe asigură un loc corespunzător pentru copii, asigurându-le toate condiţiile necesare.”

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !