Cresele, in dezbaterea edililor

1Comentariu
Cresele, in dezbaterea edililor
Ocuparea optimă a locurilor din creşele orădene şi gestionarea locurilor disponibile astfel încât să satisfacă cât mai mulţi solcitanţi au fost teme atinse în discuţia avută de viceprimarul Ovidiu Mureşan, joi dimineaţă, cu reprezentanţii Administraţiei Social Comunitare Oradea (ASCO).

La discuţii a participat directorul general al Administraţiei Social Comunitare, Koncsek Zita şi directorul adjunct, Felix Cozma.

„Procentul de prezenţă al copiilor pe primele şase luni ale anului este, în medie, de 80%, cu vârfuri de creştere de 96% la Creşa nr. 3 din Oncea sau de scădere la 72% la Creşa nr. 8 (str. Mihai Viteazul) sau Creşa nr. 11 (str. Traian Lalescu). Aceste procente ne arată că solicitările de locuri pentru creşe sunt realiste, iar nevoia de suplimentare a locurilor existente este una reală”, crede viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Acesta consideră că 427 de locuri disponibile în creşele din municipiu nu sunt suficiente pentru cele aproximativ 700 de solicitări înregistrate. „Tocmai de aceea depunem eforturi ca din această toamnă să suplimentăm locurile cu încă 80, urmând ca pe viitor să găsim soluţii viabile pentru a acoperi toate cererile”, zice viceprimarul Mureşan. Locurile vor rezulta prin înfiinţarea a trei grupe de copii la fosta Grădiniţa nr. 56 de pe str Bumbacului, dar şi din crearea unei grupe suplimentare la Creşa nr. 6 de pe str. Aluminei, nr. 100 A.

În discuţie au fost atinse şi detaliile privind mutarea celor două grupe de la Creşa nr. 1 din Piaţa 1 Decembrie la fosta Grădiniţă nr. 49 de pe str. T. Moşoiu, ca urmare a lucrărilor de reabilitare care vor avea loc la Creşa nr. 1 printr-un proiect european.

 

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor