Creşte gradul de îndatorare

ORADEA – Două bănci au primit avizul BNR pentru a acorda credite peste gradul de îndatorare de 40%. Alpha Bank a este prima instituţie care a primit aviz favorabil de la BNR, la începutul lunii mai, pentru urcarea gradului de îndatorare la 65% din venituri.

BRD – Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România care are acceptul Băncii Centrale pentru acordarea de credite în condiţiile unui grad de îndatorare de până la 70% din venituri, pentru toate tipurile de credite. Noile condiţii de îndatorare vor fi aplicate de BRD de la 1 iunie.

Totodată, cele două bănci vor putea acorda credite şi cu avans redus sau chiar fără. Astfel, Alpha Bank, în cazul creditelor ipotecare/imobiliare, Alpha Housing, nivelul avansului standard solicitat a fost redus la 15%. 

La BRD, potrivit unui comunicat al băncii, „creditele vor putea fi acordate şi fără avans, dar în condiţii mai restrictive de acoperire a riscului”.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase