Creşte impozitul pe terenurile nelucrate

Reactualizat la:
Creşte impozitul pe terenurile nelucrate
Noul Cod Fiscal aduce majororări ale impozitului pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv.

Potrivit noului Cod fiscal pentru terenul agricol nelucrat timp de doi ani consecutiv, Consiliul Local poate majora impozitul pe teren cu până la 500% începând din al treilea an, în condițiile stabilite prin hotărâre a consiliului local.

În cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții, pentru suprafața care depășește 400 metri pătrați, impozitul/taxa pe teren se stabilește prin înmulțirea suprafeței terenului, exprimată în hectare, cu sumele stabilite în funcție de rangul localității în care este amplasat terenul, zona și categoria de folosință a terenului. Încadrarea terenului este făcută de Consiliul Local.

Calcul

După înmulțirea sumelor cu numărul de hectare, rezultatul se înmulțește cu coeficientul de corecție corespunzător. Coeficientul de corecție se referă la rangul localității, rang 0 coeficientul este 8, rangul I are coeficientul 5, rang II – 4, rang III – 3, rang IV – 1,10 și rang V – 1.

În cazul unui teren amplasat în extravilan, impozitul/taxa pe teren se stabilește prin înmulțirea suprafeței terenului, exprimată în hectare, cu sumele stabilite în funcție de destinația terenului.

Sumele stabilite pe hectar sunt: teren arabil 42 lei – 55 lei, pășune și fânețe 20 lei – 28 lei, vie pe rod 48 lei – 55 lei, livadă pe rod 48 lei – 56 lei, pădure sau alt teren cu vegetație forestieră 8 lei – 16 lei, teren cu apă, altul decât cel cu amenajări piscicole 1 leu – 6 lei, teren cu amenajări piscicole 26 lei – 34 lei.

Terenul neproductiv, livada sau via care nu sunt încă pe rod nu sunt impozitate. După ce suma pe hectar este înmulțită la numărul de hectare care compun suprafața de impozitat, rezultatul se înmulțește cu coeficientul de corecție stabilit în funcție de rangul localității și zona în care se află terenul.

Încadrarea o face Consiliul Local, iar coeficientul de corecție este între 0,90 și 2,60, ultimul se referă la rangul 0, zona A.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !