Creşte numărul cazurilor de pneumonii

Creşte numărul cazurilor de pneumonii
Oscilatiile de temperatura favorizeaza aparitia pneumoniilor, atât la copii cât si la adulti. În ultima saptamâna, tot mai multi oradeni s-au îmbolnavit de pneumonie, dar capii Sanatatii bihorene nu au declarat epidemie.

„Nu am avut atâtea cazuri de pneumonii câte am avut în aceasta saptamâna, tot anul”, spune pediatrul Adrian Tagureanu, medic de familie. „Cele mai multe cazuri sunt la adulti, dar am întâlnit la copii o forma nespecifica de pneumonie, o forma caracteristica adultilor. Cred ca este vorba de un virus care circula”, a adaugat doctorul Tagureanu.

Nu e epidemie


Seful Directiei de Sanatate Publica Bihor, doctorul Ritli Ladislau, spune ca institutia pe care o conduce supravegheaza saptamânal evolutia îmbolnavirilor. „Cred ca este vorba despre îmbolnaviri datorate oscilatiilor de temperatura.

Germenii au conditii de multiplicare atunci când este mai cald. Asa cum vara este, de exemplu, anotimpul diareelor, toamna sunt mai multe pneumonii, spune directorul Ritli. Noi urmarim saptamânal morbiditatea, numarul de îmbolnaviri si intram în alerta atunci când e depasita o anumita limita. Deocamdata, nu avem declarata epidemie”.

Calin Corpas