Creşte numărul de taxe

Creşte numărul de taxe
Cele 420 de taxe şi impozite pe care cetăţenii României le plătesc la stat ne clasează, pe primul loc în Uniunea Europeană. A doua clasată este Polonia cu doar 40 de taxe şi impozite.

Deşi toţi administratorii de firme din judeţ se plâng de impozitarea excesivă la care sunt supuşi, se pare că pentru Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, acest fapt nu este relevant. Astfel, după două ezitări, în final a hotărât ca toate veniturile obţinute de către cetăţeni, atât în bani cât şi în natură, să fie impozitate.
Banca Mondială a avertizat actualul Guvern că deşi avem cel mai ridicat nivel de impozitare din UE, atunci când vine vorba de nivelul de colectare a acestor taxe ne situăm la coada clasamentului.


Senatorul PD-L Viorel Arion a susţinut într-o conferinţă, la Deva, că nu impozitarea excesivă este soluţia pentru o colectare cât mai mare a banilor la bugetul de stat.
„Trebuie avută în vedere o reducere a cheltuielior banilor publici de către cei care îi administrează. Când spun aceasta, mă refer la cheltuielile pentru construcţia de sedii luxoase, maşini de ultimul tip şi multe alte cheltuieli fără noimă” a spus Arion.
Directorul DGFP Hunedoara, Lucian Heiuş, spune că încă nu se ştie când va intra în vigoare această Hotărâre a Guvernului. „Întodeauna o impozitare excesivă va conduce la o creştere a numărului celor care vor încerca prin diferite mijloace să nu plătească aceste taxe” a declarat Heiuş.

Lupta pentru taxa auto
Deşi au avut loc acţiuni împotriva taxei auto, sprijinite de mass media cât şi de ACR, Guvernul nu vrea să renunţe sub nici o formă la taxa auto. Senatorul hunedorean PD-L Viorel Arion a afirmat că această taxă este discriminatorie şi nu respectă tratatul european. „În cazul în care România va fi sancţionată de UE, pentru aplicarea acestei taxe, voi face demersuri ca cei care au instituit această taxă să plătească amenda” a declarat Arion.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !