Creşte salariul minim

Deva – Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi, din 1 ianuarie 2007, de 390 lei. Nivelul actual al salariului minim brut garantat în plată pe ţară, de 330 lei, a fost astfel majorat cu un procent de 18,2%.

Pentru un program complet de lucru de 170 ore în medie pe lună în anul 2007, nivelul de 390 lei lunar reprezintă 2,294 lei/oră. Actul normativ stabileşte că pentru personalul din sectorul bugetar nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi mai mic de 390 lei lunar.

Salariul de bază sau, după caz, coeficienţii de ierarhizare în baza cărora se stabilesc salariile de bază pentru funcţiile în care este încadrat personalul din această categorie se majorează în mod corespunzător.

„Hotărârea prevede, de asemenea, că stabilirea de salarii de bază sub nivelul de 390 lei lunar pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.000 lei. Constatarea şi aplicarea sancţiunilor se fac de către personalul MMSSF, al Inspecţiei Muncii, prin Inspectoratul de muncă, în baza unei împuterniciri făcute prin ordin al ministrului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei”, declară Horea Raţiu, inspector-şef ITM Hunedoara.

De la 1 ianuarie 2007 se abrogă HG nr. 1766/2005 pentru stabilirea salariului minim brut pe ţară.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase