Creşterea economică a atins niveluri record

Creşterea economică a atins niveluri record
Creşterea economică reală din primul semestru s-a accelerat semnificativ comparativ cu perioada similară din 2007, la 8,8%, iar cea din trimestrul doi la 9,3%, ambele valori reprezentând niveluri record pentru România.

Creşterea economică reală din primul semestru s-a accelerat semnificativ comparativ cu perioada similară din 2007, la 8,8%, iar cea din trimestrul doi la 9,3%, ambele valori reprezentând niveluri record pentru România, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Produsul Intern Brut (PIB), în preţuri curente, estimat pentru primul semestru a fost de 195,76 miliarde de lei, iar pentru trimestrul doi de 109,01 miliarde de lei, se arată într-un comunicat al INS.

Institutul Naţional de Statistică dispune de date trimestriale începând din 1998, însă, din 1990 până la acel moment, România fie a avut o scădere economică, fie avansul a fost mai redus.

La nivel semestrial, precedentul record, de 7,4%, a fost atins în primele şase luni din 2006, iar la nivel trimestrial, de 7,9%, în intervalul aprilie-iunie 2006.

Cele mai ridicate niveluri ale creşterii economice trimestriale au fost înregistrate în iulie-septembrie 2004 şi octombrie-decembrie 2004, de 9,8% şi, respectiv, 9,5%, însă nu pot fi făcute comparaţii relevante între diferitele trimestre ale unui an.

În luna august, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a arătat că PIB aferent primului semestru din acest an a înregistrat un avans de 8,6%, pe fondul unei creşteri economice de 8,9% în trimestrul al doilea, ambele valori reprezentând un record pentru ultimele două decenii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase