Creștinul acasă, la școală, în biserică și în comunitate

De Alexandru Guiaș
Desen reprezentativ în cadrul concursului
Desen reprezentativ în cadrul concursului
Acesta este titlul concursului interdisciplinar interjudețean, organizat de ISJ Bihor în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei și la care a participat 183 de elevi din 9 județe și municipiul București.

Concursul a fost structurat pe mai multe secțiuni: creație literară, creație plastică, film sau film documentar, fotografie. Evenimentul a fost cuprins în Calendarul Activităților Educative Interjudețene și Regionale a Ministerului Educației pe anul 2016 adresându-se elevilor de la toate ciclurile de învățământ.

Lucrările au fost evaluate de o echipă multidisciplinară constituită din profesori pentru învățământul primar, profesori de limba și literatura română, religie și desen. Echipa deevaluare fiind coordonată de inspectorul școlar general și inspectorul școlar pentru disciplina religie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, respectiv consilierul pentru probleme de învățământ și tineret din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

Concursul a reunit 95 de elevi din ciclul primar, 58 de la gimnaziu și 30 de la liceu, reprezentând județele: Alba, Satu-Mare,Timiș, Brașov, Sălaj, Suceava, Sibiu, Botoșani, Bihor și municipiul București. Cei mai buni elevi au fost recompensații cu premii și mențiuni pe fiecare secțiune, conform cadrului de organizare și desfășurare a competițiilor școlare și a Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și extrașcolare.

Conform organizatorilor, în acest an s-a înregistrat un număr mult mai mare de participanți față de edițiile precedente, dar calitatea crescută a lucrărilor de la toate secțiunile. Cele mai importante lucrări de la secțiunea creație literară vor fi cuprinse în revista „Dascălul creștin”, publicație care este coordonată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bihor și se adresează tuturor cadrelor didactice indiferent de ciclu de învățământ și specialitate.

Concursul a urmărit educarea elevilor în sensul respectării şi promovării valorilor religioase și s-a desfășurat în cadrul unui proiect educativ, propunându-și: evidențierea și încurajarea participării elevilor la viaţa parohiei și implicarea în activităţi de voluntariat; sublinierea rolului programelor educative extracurriculare ca formă complementară de educație religioasă; consolidarea parteneriatului școală-biserică-familie-comunitate în formarea la elevi a unei conduite moral-religioase; identificarea și promovarea talentelor literare și artistice în domeniul religios.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !